Tisdag och onsdag

Hejjjj
I tisdags red ju ellen. Vet inte riktigt hur det gick men hon hade tänkt att jobba med honom i paddocken barbacka om jag minns rätt (?) Får hoppas att det gick bra i alla fall!
Idag, onsdag fick han vila. Fyllde på vatten, mockade och allt dedär. Var där i ca en och en halv timma :)

Ridhuset!

Hallå!
Idag är det måndag och mitt schema säger till mig att jag börjar halv 2. Skönt! Hinner alltså stallet innan och red idag i ridhuset. Gick väl helt okej, båda var väl lite otaggade. Inte jätteroligt att rida i ridhuset! Men det gick, han galopperade hyfsat långsamt idag. Haha! När ja var klar med detta borstade jag av honom och släppte ut honom i hagen igen. Mockade, gjorde maten och lunchfodrade. Åkte vid halv tio tiden och kom hem vid 12!
Anledningen till att jag skriver det är för att se hur många timmar jag är i stallet för specialidrotten ;)


Back!

Kom ju på att jag har valt specialidrott i skolan och måste skriva dagbok oså på det. Så lika bra att jag är kvar här ändå! Vill inte direkt ge dom mitt lösenord, och blogg är nog ett bra sätt att visa att man gör det man skaa ;D
.
I fredags red jeanette som vanligt, verkar som det gick braa. I lördags tog jag med mig min syster till stallet så fick hon rida en sväng barbacka så gick jag med gismo. Tyckte han kunde få ta det lite lugnt denna dag! Han var snäll tills han fick för sig att någon/något gömde sig bakom träden då han ville trippa runt lite. Som tur var satt inte filippa på ryggen just då!
.
Söndag vart det hoppträning! Roligtroligt! Fast var dock väldigt, väldigt otaggad på hoppning idag. Och det var gismo med. Hoppade jättelågt i början och han tyckte inte alls det vart roligt. Vet att det är bra att träna med låga, men det var så lågt att hästarna bara blev uttråkade och knappt lyfte på benen. I slutet höjde vi ribban lite och han blev genast lite piggare. Dock var vi ju otaggade från början så nöjde oss med att hoppa några skutt på dom!
Vet inte om det blev några bilder eller filmer. Dyker det upp så lägger jag upp dom här ;)
Ha det bääst!
.
Bild på den första lilla akrobaten. Dusty! Eller lilla och lilla, han var ju större än gismo ;D

Shame

Asså ja vet att jag är sjukt dålig på att uppdaterna.. känner inget hopp om att försöka bli bättre, för det GÅR inte!
Han var ju halt för ett tag sen men det var bara en dagsgrej och han var bra igen dagen efter, lät han dock vila bara för att vara extra försikig!
.
Har sedan dess haft hoppträning som han tycker är skitroligt! Ridit lite dressyr, vanligt i paddocken, ridit barbackatur i skogen osv..
Men idag, torsdag var vi faktiskt på clear round i alingsås! Roligtroligt! Ser verkligen inte vackert ut när vi hoppar eftersom han är så sjukt svår att hålla i ett bra tempo och få rätt galopp efter ett hinder, men det slutade faktiskt med att vi nollade våra två klasser ändå! Duktig pålle!
.
Tänkte också såhär... jag har ju en privat blogg också men lösenord och såå.. den är jag bättre på att uppdatera men skriver ju dock inte bara hästsaker där så vet inte om det är så rolig läsning för er, men om ni bara bläddrar ner och hittar det jag skrivit om det så kan ni ju faktiskt se vad jag gör där! :D Och eftersom det bara är ni som läser denhär bloggen, så kan jag skriva lösen här! Användarnamn: lina Lösen: lina ... Haha väldigt svårt jag vet!
www.linaalleborg.blogg.se

Söndag, måndag

Haha asså förlåt, det går inte bra för mig det här med att blogga varje dag.
Men i söndags så lånade emelie och frida gismo så de kunde rida tillsammans. Dom hade varit lite busiga men det hade varit roligt i alla fall!
Igår (måndag) så började jag med att rida i paddocken men underlaget var så jäkla dåligt att jag vart tvungen att gå upp till ridhuset och.. bra gick det inte. Tränade på att få honom i en lugn trav, väldigt lugn och han var inte alls sammarbetsvillig idag. Försökte att inte bli allt för irriterad och försökte fortsätta att vara koncentrerad. Ska nu åka till stallet strax och får se vad jag gör! Utevägarna är ju helt kassa så blir väl antagligen paddocken om den har torkat lite. TJIING

Lördag

I lördags gick det hur bra som helst att rida!
Satsade inte på att få honom i form eller sådär, utan bara rida mjukt och låta honom hitta rätt själv, och det gjorde han! Verkligen kände när vi hade travat en stund hur han trivdes och blev mjuk och formade sig. Det vände så fort och sååå underbart att känna det! Red i paddocken uppe vid stalllarna.
Åh, älskar sånna dagar! Haha kommer typ leva på detta ett bra tag!
Red mycket på volter och försökte få honon att mjuka upp sig i båda sidor, höger är dock bättre än vänstra så det får vi jobba på! :)

Torsdag dååå

Haha ja att skriva dagligen gick ju bra. Glömde helt av det igår!
Red i alla fall i paddocken. Tog det ganska lugnt, mycket trav. Eftersom att han inte är helt igång men det ska vi ändra på!
Han skötte sig ganska bra, märktes att han inte varit där på ett tag för allt var lite extra spännande men verkligen inte överdrivet. Red ca 45 min allt som allt så var inget intensivpass som sagt. Ingenting mer kul jag gjort idag asså, tyvärr ingen rolig läsning.
Kan dock berätta att min hoppsadel har möglat som tuuuusan denna sommaren så måste putsa den. Har skjutit på det lite! Usch!
Ha det så braa! :)
Puss

Nu börjas det igen!

Hej!
Har haft ett litet uppehåll här i sommar, vet inte riktigt varför för han har varit igång ganska mycket men detta känns mer vardag! Igår kom han hem så nu tänkte jag kanske kanske kanske skriva dagligen igen. eller ja, börja göra det. Det brukar ju inte hålla så länge!
Hur som helst så idag på vår första ridtur här hemma red jag hem till mig, sadlade av, bytte om och gick ner till kåsjön och badade med gismo! Han tyckte det var jätteroligt och det tyckte jag med!
Här kommer lite bilder! :)

RSS 2.0