Mina fina vänner!

Vad är en påse chips framför en film när man kan sitta på en hästrygg och galoppera fram bland höstens färglada löv en vacker septemberdag?


INGENTING skulle jag vilja säga :D
Tog med mig Tuffy till stallet idag och tänkte att hon skulle gå med oss ut, hon följde med en liten bit i alla fall!
Gismo tyckte det var riktigt härligt att komma ut i skogen denna dag och njöt kanske lika mycket som jag av att få springa så fort han bara orkade!
Älskade, älskade ni! ♥

Hoppträning för Pernilla!n

Hej!
Har idag haft min första hoppträning för Pernilla. Har bara tränat dressyr för henne innan och hoppningen har Hanne stått för. Dock tycker jag personligen mer om Pernilla då hon är lite mer positiv. Hanne var också jättebra och när det väl gick bra så var hon toppen, men när det gick mindre bra pressade hon en väldigt hårt kändes det som och inte riktigt tog hänsyn, om ni förstår?
Här kändes det lite mer som min grej. Inte jättemycket hoppning idag kanske, mest markarbete, men det behövs! Blir mer sen hoppas jag! :D
Han gick jättebra att lasta både dit och hem idag, och likaså att lasta av! Han kastar sig inte av transporten som han gjorde i början, och protesterar inte när han måste gå in. Peppa peppa! :D
Tog tyvärr inga bilder, men för dig Jeanette som var nyfiken på hur Gismo ser ut när han är klippt, kan få se några bilder här! :D





Rid i ösregn!

Halloj!
Var uppe i stallet vid 10 tiden idag och fixade maten, mockade samt lunchade hästarna. Hade bestämt mig för att rida på eftermiddagen istället eftersom jag fortfarande var väldgt trött men det fick jag ångra! Haha, usch vad äckligt väder det blev senare! :( Men men, vi tog oss ut till paddocken ändå och bara levde livet! :thumbup:
Han skötte sig, även om huvet och kroppen gick lite fram och tillbaka för att försöka skydda sig mot regnet, men det var bara att sitta och le!
På onsdag ska jag åka till pernilla för en hopplektion, ROLIGT :D

Lektion!

Hejjsan!
Hade en livad kväll igår då mina stall och barndomsvänner emelie och amanda fyllt år så extremt pigg var jag inte idag i stallet, men har man skaffat sig häst så får man stå sitt kast!;) Hade lektion för pernilla idag och det var kul trots att jag var riktigt trött! Provade hans nya schabrak idag också vilket jag tycker han passade utmärk samt putsade sadel och träns! :)

Skillnad!

Red i paddocken idag istället och det var stor skillnad tycker jag! Beror väl både på mina höfter och gismos nya skor! Han hade mycket lättare att få en kort galopp. Bäst var det i höger såklart, han är ju fortfarande stelare i vänster! ;)
Men han var jätteduktig! Lite jobbigt var det ju för honom eftersom han tappat lite nu när han stått, men han försökte och det gjorde han bra! :) Jobbade ganska mycket i traven för att mjuka upp honom ordentligt innan jag började galoppera lite och har vi tiur så kan vi vara med på tävlingen nästa helg! Hade varit grymt roligt :D

Energi!

Blev inget rididande i paddocken, utan en uteritt med emelie. Längesen så var riktigt roligt! Och gismo njöt efter att få komma ut med sammy igen efter att ha stått ett tag. Skulle ju egentligen bara trava, men när vi kom till kalle gran hade jag inte känt något konstigt alls och har var så sjukt sugen på att få springa av sig... Så jag lät han göra det. LYCKA! Åh, vad underbart det är att känna den glädjen!:D

Hela vägar!

Att sätta sig på hästryggen igen var underbart! Har inte gjort det på en vecka och när man är så van att göra det ofta är det så himla kul att komma "till rätta" igen. Han skötte sig fint, gjorde några glädjeskutt och trippade fram på tå ibland, men jag tar det bara som ett gott tecken. Hoppas att min lilla pärla är frisk för framtiden nu!
Kände en liten, liten värme innan men valde att rida ut ändå barbacka och riktigt känna efter hur han kändes och inget kändes konstigt och det var inte varmare än innan när vi kom tillbaka.
Skrittade bara hela vägen förutom då Gismo tog sina egna beslut vill säga, men det höll inte så länge ;)
Imorgon om allt är lugnt tror jag att jag tar mig en tur till padocken och travar lite också så blir det här nog suveränt! :)

Glad pojk!

Har vart uppe i stallet och promenerat samt haft lite trickträning med Gismo. Gissa om någon blev glad för att få komma ut lite :D
Provade sakerna men glömde såklart kameran så det fick bli mobilbilder, men man ser i alla fall att det är han!
Och tycker faktiskt inte att täcket var så fult, han passade ganska bra i det. :)
Tränset var dock lite för stort, kunde nog tagit cob i alla fall, men ibland är dom får små runt käken, han har ju så jäkla svår form på huvudet! Stort men ganska kort. Ska se om det går att fixa med lite extra hål osv ;)
Schabraket brydde jag mig inte om att prova idag eftersom han ändå inte skulle ha sadeln på sig!

Ullared!

Hallåhallå!
Har idag spenderat min dag i Ullared! Fick köpt en lite hästgrejer, men faktiskt inte överdrivet mycket! 
Ett träns
Ett schabrak
En grimma
Ett par skor med stålhätta (kändes väl nödvändigt efter veckans olycka)
Och ett fult extra regntäcke - med det var billigt!
.
Åkte sedan hem för en powernap och sedan bar det av till stallet och fixade allting till älsklingspojken! Blev ingen promenad varken igår eller idag...
Men faktiskt var det så jag tänkt från början, att han skulle stå veckan ut så imorgon blir det en liten promenix och prova grejerna jag köpt! Ska försöka att inte glömma kameran.
Sålänge ska ni få ett litet smakprov!

Snabba ryck!

Fredag
Kom hem vid halv 4 tiden och skyndade mig som bara den till stallet och blev klar på ca 15-20 min. Hade väldigt bråttom så hann inte känna riktigt på hur det var med gismo. Men svullnaden hade i alla fall gått ner och han kändes inte varm! Så irdag blir det nog en liten promenad för honom hoppas jag! :)

...

Hejsan!
Gismo är fortfarande halt och hans små leder håller på och vilar ut sig för att börja växa rätt! Tog på lite kylbalsam som jag hoppas ska göra det bättre! Han går i den lilla hagen nu igen för att vara extra säker, och får nog gå där veckan ut så att det verkligen blir bra!
På söndag bär det av till ullared för att öpa lite smått och gott. Inte allt för mycket men behöver något nytt schabrak och kanske benskydd! Tyglar också...
Ja, får se vad vi hittar! :)
Sötis häst ledsen för att få stå inne hela tiden! :(

Dag tvååå

Hej!
Idag har gismo gått i den lilla hagen för att jag vill vara säker på att han inte gör något olämpligt! När jag gick med honom från hagen tyckte jag att han nickade lite med huvudet, (vilket jag inte är helt säker på att han gjorde i skritten igår) Men, han var inte alls varm eller svullen men jag hade tänkt att ta en promenad med honom istället men när jag kom in med honom i boxen hade han fått en eldloppa på sig och fick lite panik för det och ställde sig upp, och hamnade rätt på min fot där jag redan blivit stämplad ett x antal ggr utan att det har hunnit läka, men denna gången slår alla reckord! FYYYF*****AN vad ont det gör nu! Foten är typ tre ggr så stor, tänkte lägga upp en bild, men det känns lite för skabbigt kanske! Haha! Egentligen går han nog att rida i morgon så får se hur jag gör! För för tillfället kan jag inte gå riktigt!

Gismo halt... Men äntligen??

Ja, lite skumt. När jag tog in Gismo från hagen idag och borstade honom så tog han upp höger fram när jag skulle borsta där, tyckte det verkade konstigt så kände på benen, och ja, mycket riktigt så var han mycket varmare där. Gick ut på parkeringen och sprang med honom och alla såg att han haltade. Blev riktigt orolig eftersom det var samma ben som sist, men är faktiskt riktigt glad nu när jag kommit hem! Ska försöka förklara detta så kortfattat och bra som möjligt, men kul var det!
.
Gias hovslagare skulle komma så vi bad han titta på det då han är väldigt bra, och han såg direkt vad som var fel. Att gismo hade för korta ledband och att all belastning hamnar där när vi rider. Förstod inte allt han sa för jag är inte så bra på sånt, men han har i alla fall blivit skodd på ett sätt som inte passar honom. Han måste få upp bakre delen av hovarna mer och det måste då tas mer på "tårna". Det blir för stor belastning på lederna och därför har han blivit bra efter ett par dagar då lederna fått vila förut.
Han tog av skorna på frambenen och slipade till hovarna, och genast gick svullnaden ner! Så himla skönt att veta vad som har varit felet!!! Så har nu bytt hovslagare! :)
.
Som jag vet att ni också noterat är gismo stel i vänster sida, och detta såg även Dick! Haha asså det var helt sjukt coolt tycker jaag. Han frågade om jag var högerhänt och det är jag.
När jag tränar för pernilla säger hon hela tiden att jag ska tänka på hur jag sitter med höfterna och Dick sa det med. Utan att ens sett mig rida! Eftersom gismo var stel i vänster som han kände förstod han att jag hade sneda höfter så han ställde sig bakom mig och tryckte lite på sidorna på ryggen lite överallt och det gjorde alltid ondare på höger sida. Sen höll han fingrarna på mina höfter framför gia och hon såg att mina höfter var väldigt ojämna vilket gör att jag inte kan sitta helt rakt på gismo. Så han la mina armar på nåt konstigt sätt och lyfte upp mig bakifrån, och jäääävlar. Det knakade till i hela ryggen, högt! Sen gjorde han det igen och då knackade det lite till, sen var mina höfter jämna!
Haha helt sjukt men nu ska det nog kunna bli bra allting igen! :)

Tack Jeanette!

Igår var det tävling på prk och jag stod i cafét, skulle på 100 årskalas efter det så vart riktigt tight om tid och det kom jag inte på föräns då. Som tur var kunde jeanette ställa upp på kort varsel, TUSEN TACK!
.
Idag red jag i paddocken och tänkte mycket på händerna och att titta dit jag skulle, och det gav resultat! Han lyssnade jättebra och red åter igen i en åtta och övade på att sakta av till trav, ta ett par steg och sedan byta till rätt galopp för nästa varv. Skötte sig finfint så jag är nöjd med dagens ridpass! Så skönt att kunna rida innan skolan! :)
Kram!

Vilodag

Hallå!
Vill bara meddela att gismo fick en vilodag idag, så inget speciellt idag ;)

Ut i regnet!

Hejsan!
Idag (onsdag) red jag ut till kalle ran och tillbaka. Dom har lagt på lite mer sand nu, det går i alla fall åt rätt håll!
Han gillade ju inte att det regnade såklart och på hemvägen fick han nog när det kom en rehjäl skur så då vände han sig om och tänkte backa hem för att slippa få regn i ansiktet. Haha söten!
Meeen inget speciellt idag helt enkelt! :)

Mjukis

Regnet har blivit sämre igen och man blir väl inte överlycklig av att behöva åka till stallet sånnahär dagar. Men, när man väl är där är det roligt!
Börjar två idag så hann stallet innan precis som förra veckan. Fick ridhuset för mig själv så då gör det ju inte så mycket att det regnar. Han gick faktiskt jättebra idag! Och då har jag överseende med att underlaget i ridhuset var sjuuuukt tungt. Tränade mycket i galoppen idag. Red som en åtta och bytte galopp när man bytte volt. Började med att sakta ner till trav och ta något travsteg emellan men en gång fattade han faktiskt vad han kunde göra istället och bytte galopp. Lycklig tjej! Jobbade också mycket med traven och fick ett behagligt tempo och han trampade under sig fint! Väldigt mjuk i handen idag och positiv till att arbeta!

Nyduschad!

Hej!
Idag red jag hem med gismo för att rengöra hans smutsiga päls, man och svans! Manen är nyansen ljusare nu men missade några fläckar då gulsåpan tog slut så vet inte riktigt om det var finare innan eller efter... I vilket fall som helst så är han fräschare nu!
Passade också på att bada lite i kåsjön när vi ändå var hemma och denna gången var det lite fler i publiken. Grannarna stod även och tittade på/hjälpte till när vi sedan tvättade honom hemma.
Har också idag fått veta att gismo är väldigt förtjust i plommon som han försiktigt rensade i munnen och spottade ut kärnan. Haha han är så söt min lilla gismo! ♥
Han var väldigt lugn på vägen hit och hem så måna stjärnor till honom idag!
Kajak eller häst? Det väljer man själv ;)

Hoppning!

Helluu
Eftersom tävlingen jag egentligen skulle på idag blev inställd unnade jag mig själv hoppning på lördagen istället. Och gud vad duktig han var! Lyssnade hur bra som helst. bytte galopp efter hindrerna och höll ett jättebra tempo! Hoppade faktiskt 1,10 denna dag! Känner att vi börjar komma tillbaka så nu vill jag bara ut och tävla!
Bilderna blev inte så bra, men lägger ut dom här ändå! :)
Haha älskar frambenen på den andra bilden!

Uteritt första gången på länge!

Igår red jag ut tillsammans med elin och linnea. Linnea hängde med en bit sedan red jag och elin vidare till kalle gran. Gud vad roligt dom tyckte det var! Var sjukt längesedan jag red ut nu eftersom vägarna har varit så dåliga men dom har trampats ner lite nu och dom har börjat att lägga sand i mitten borta vid kalle gran. Han sprang på som f*n där borta och verkligen njöt. Så härligt att känna den energin och glädjen han kan utstråla!
Idag är det jeanettes tur och själv ska jag roa på mig på gymmet och sedan kräftskiva! GOTT!
.
När jag la upp bilder på dusty kan jag visa ivar också som jag hade efter honom ;)

RSS 2.0