Gismo är min älskade ponny!

Igår red jag ut med Emelie och Elin. Till KG och tillbaka med våra pigga, taggade ponnisar. Eftersom Sammy håller på att ridas igång igen tog vi det ganska lugnt. Men blev ju lite galopp eftersom det typ var omöjligt att hålla, men en väldigt fin och rund galopp eftersom det egentligen skulle vara trav, haha ;)

Idag red jag i paddocken och det gick suuuuuperbra! I början var han lite seg men de sista 20-25 minutrarna var han sååå underbar! Kände hur han trampade under sig och föll i form. Åh, älskar när det går bra.
Han var supermysig i boxen och allting också efteråt. Innan blev det lite hetsigt eftersom jag ville hinna ut innan den blev mörkt. :)

Ale.Jennylunds Ridklubb

Tävlingen slutade med 4 och 8 fel, men ingen vägring denna gången. Men jag är supernöjd!! Han har aldrig varit så lugn och sansad på en tävling förut. Vi hittade dedär samarbetet som vi strävat efter även i hoppning så det kändes jätteroligt! Kunde liksom bryta av till trav och rätta galoppen utan att dra och bli hård i munnen. Dcok kom vi inte riktigt upp i galoppen igen igen innan ett hinder i andra klassen som ni ser, och den ser också lite mer slängig ut den rundan, men annars var det jättebra och han gick lätt att lasta och allting. :D

LD

LC

GLAD TJEJ!

Åååh min prins var så duktig idag!
Hade hoppträning för Pernilla och han skötte sig utmärkt! Han tycker det är så jäkla kul att hoppa men han kunde ändå fatta att det gick bättre om han lyssnade! Fick riktigt bra kort galopp på honom men alltid precis innnan vi skulle börja hoppa en serie galopperade han nästan på stället för han var så taggad. Åh, vad roligt det var! Hoppas han kan sköta sig så bra på lördag också!
Red i min gamla sadel idag också vilken kändes supberbra, så nu ryker nog den andra! Får se om man kan få sålt den :) Är ju en fin sadel, men passar tyvärr inte mig. :D
Åh vad jag är glad nu. Haha kramiiis♥

Var det samma häst jag red igår?

Haha asså allvarligt, idag gick Gismo huuur bra som helst i paddocken. Lite seg möjligtvis men tänk om det hade varit igår. Då hade det gått GANSKA mycket bättre. Men ja, han var lugn och lydig och mysig och jaaa.. allt idag typ. Ajaj! Kan du inte vara så på lördag ocksåå? :rolleyes:♥
Hittade förresten lite bilder på borås hemsidan från hopptävlingen. Om ni har lust kan ni ju kika, hähä :D
https://picasaweb.google.com/109329048176847455266/Klubbhoppning23Okt2011?authuser=0&feat=directlink&gsessionid=5FAugLwgyA2JnEJLAxuQBg#5666699838047928242

Borås Fältrittklubb

Tävlingen idag gick inte så bra. Han kändes jättekonstig och stel. Lite irriterad på Borås också, det var typ ingen ordning på nånting och man kunde inte rida fram förän man kom till framhoppningsbanan typ. Bara skritta lite, om man inte red ute bland bilarna. Andra rundan gick lite bättre när han var uppvärmd, men det slutade ändå med 8 och 4 fel tror jag det var. :/ Jaja, det är kul att komma ut i alla fall!
Tror också att jag ska sälja min hoppsadel och börja hoppa med min andra sadel, för jag får så sjukt dålig sits i den jag har. 










Regn..

Detta regnet gör mig GALEN! Täcken hinner inte torka, schabraken blir blöta och äckliga, man själv blir blöt, Gismo blir blöt och får stå med regntäcke under natten.. + att underlaget i paddocken blir sviiindåligt! Usch!
Men kan inte göra något åt detta tyvärr så fick ändå ta mig en tripp till paddocken. Hatar att rida när det är sånt underlag, det känns så ojämt hela tiden men där det var lite mindre vatten gick han finfint! Men det var ju typ bara en halv volt. Haha najjs!
Nu ska jag på bio! :D Hihi tjaoooo!

Jävla eldloppor

Red i den stora paddocken idag. Känns så roligt att Pernillas tips på hjälper verkligen gör skillnad! Har ju bara ridit ut sen i onsdags så har inte känt efter riktigt. Vi övade ju mycket på att Gismo skulle ha kontakt med tygeln hela tiden och att det inte skulle glappa i onsdags, och det hjälpte bra! Idag kände jag att han var mycket bättre på att hålla kontakt med tygeln osv. Men ändå fanns det problem.
Han hade nånting på rumpan på vänster sida och det störde honom verkligen. Hoppade av flera gånger för att försöka se vad det var men hittade ingenting. Misstänker att det var en eldloppa men den försvann aldrig så till slut gav jag upp. Det var nog bara en plåga för Gismo att gå i paddocken så vi red tillbaka efter 40 minuter.
Lät honom gå i hagen utan täcke så han kan rulla sig eller klia sig mot ett träd för att få bort den. Kände att det skulle vara elakt att låta honom gå med täcke när en eldloppa antagligen sitter på honom!
:O

Uteritt!

Red ut denna lördagen. Fint väder var det så det är var härligt ;) Han var lite småseg men vi tog oss till KG och tillbaka!
:D

Hoppeli

Tjenixen!
Haft hoppträning idag för Pernilla. Kuligt! :D
Han (och jag) är ju inte van vid sin nya pälsdräkt än så han är pigg som ett piggsvin och är svår att hålla som satan när han tycker det är kul. Och det gör han verkligen på Pernillas hopplektioner!
Överlag så gick det väl bra, ibland bättre och ibland sämre, men känner motivation till att träna då! Nu är det ju inte träning för än om två veckor igen... dock tävling nästa helg så får se hur det går! Hehe, snälla Gud, jag vill inte dö. :(
.
Imon är det Ellen som har hand om Gismo eftersom jag snodde honom i tisdags. Själv ska jag roa mig med bio, fick gratisbiljetter helt plötsligt av Anna, hihi snällt! :D
Nattinatti!

Pigg ponny!

Idag blev det en sväng i paddocken. Har börjat att använda min gel pad igen som mest legat i skåpet den senaste tiden. Faktiskt för bådas skull, det är ju lite stötdämpare så det är nog bra! :)
Har kanske ingenting med hans problem att göra, men känner ändå att allt som är bra för honom ska jag göra! Och det är faktiskt jättebekvämt att rida med den. Det är verkligen stor skillnad tycker jag.
.
Hur som helst, jag ringde Emelie och bad henne komma upp till banan och kolla om hon ev såg någon hälta. Eftersom han var så jäkla pigg och glad så kändes det inte som att han haltade. Jag var bara lite nojig och ville vara helt säker. Hon såg ingenting så jag red på som vanligt. Som sagt så var han jäääättepigg och lite svår att rida idag, men jag njöt bara av tanken att han glädjes av att få röra på sig och att han inte hade ont!
Klippningen har verkligen gjort skillnad och nu måste man vänja sig vid en extremt pigg ponny! ;) Säger bara, HJÄLP till hoppträningen imorgon!
Haha pusss!

Vågar

Hejsaannn!
.
Gismo fick stå igår, men inte idag. Eftersom jag har hoppträning på onsdag och gärna inte vill missa den tänkte jag se om det gick att rida idag. Självklart så ska jag inte på hoppträningen om han är halt, men nu kändes han inte halt, faktiskt. Red ut på långa tyglar och kände efter men kunde inte känna någonting och han var hyfsat pigg. Travade lite också. På vägen hem "skrek" han till lite som han brukar när han vill spurta lite så tog några galoppsteg och han kändes ren. Det är så svårt att känna men jag hoppas att jag gjorde rätt. Är ju inte bra att han måste stå hela tiden. Får se hur det är i morgon! Men får nog ändå bli en tripp till åby så det verkligen blir bra och vi får ett svar på vad som är fel.
.
Det kan ju vara så att senorna inte har växt till sig helt än, så det som hovslagarn trodde kan ju fortfarande vara rätt. För denna gången gick det ju över mycket snabbare och syntes inte lika tydligt så hmm, undra!
Fixade också till klippningen lite idag då klippmaskinen fixades till! Fick rensa den på hår bara så blev den bra ;)
Tog lite mer på bakbenen eftersom han svettas  mycket där kanske inte så snyggt men nödvändigt! Frambenen är också något ojämna, men haha så får det vaa!
PUSS :love:

Nu är jag riktigt rädd och orolig.


Idag var jag hos gismo och skulle fixa klippningen lite, men hände något med klippmaskinen så kunde inte fortsätta, så nu är det helt ojämt!

Sen har jag tråkiga nyheter också... Gismo är halt på vänster fram igen. :( Jag är jätteorolig för honom nu, trodde att det blev bra efter skoningen eftersom han gått så mycket bättre. Men tydligen så var det inte det som var felet. Ska ringa till åby och boka tid nästa vecka så får verkligen hoppas att dom hittar felet och att det går att göra något åt! Fyfan om det inte gör det. Jag dör. :( Min älskade, fina Gismo!♥

En bildbom för att jag älskar dig så sjukt jävla mycket.

Halva Gismo är borta!

Igår hade jag en riktigt mysig eftermiddag med emelie, hästarna och tuffy i stallet! Vi red ut till åsen och tillbaka. Tog det ganska lugnt med bara skritt och trav. Och gud vad vi skratta! Hahah åh älskar sånna dagar!
.
Idag dock har jag varit och tagit saker och ting i egna händer! Gissa vad? Jag har faktikst klippt gismo nu! Själv dessutom! Haha shit vad nervös jag var! Men det gick faktikst bra, för att vara första gången :thumbup:
Kanske inte är den finaste klippningen men i alla fall den mest ekonomiska! :D Fick låna en klippmaskin av en kompis i skolan. Supersnällt!
Efter klippningen red vi i paddocken och åh vilken härlig häst jag har! Han gick helt underbart och blev jättepositiv till att arbeta när det inte blev så varmt för honom. :)

Paddock

Hejhej!
Red i paddocken idag. Han kändes lite skum i ena bak i början av passet men bestämde mig för att rida på som vanligt och det kändes som att det släppte lite då. Kanske bara var lite träningsvärk sen i lördags! Hoppas det :)
Jobbade mest i traven för han kändes lite stel så ville få honom lite varm och rörlig och det släppte till slut.
Mysig i boxen och allt var han med. Han är söt min lilla pojk :love:

Skritttur! (skrittur(?))

Tog bara en liten skritttur idag för att sträcka på musklerna lite efter igår. Kände att han inte behövde gå så hårt idag, men tråkigt att bara stå inne så en liten sväng blev det som sagt! :)
Snygg outfit hade jag också med blå pösbyxor och gröna gummistövlar! :thumbup:
'

Ätrabygdens RK

Hej!
Idag har jag och Gismo varit långt hemifrån! Bortanför Ullared faktiskt på Ätrabygdens Ridklubb och tävlat! Gick helt okej. Han är lite seg nu när han har så tjock päls och efter en lång resa i en varm transport + en riktigt tidig morgon och massa nya miljöer gjorde honom väldigt trött. Men jag är supernöjd ändå! Vi satsade på att komma runt levande och det gjorde vi! ;)
Här kommer lite bilder! :)
Dock var han hemsk att lasta på hemvägen, vet inte vad som hände där! Tog skitlång tid! :O Men men, han var nog trött osv...


RSS 2.0