Unna sig något ibland

Hallåhallå!
Idag red jag och gismo ut. Var väldigt längesedan vi gjorde det faktiskt så nu kände jag att det var dax! haha.
Har även mockat i hagen idag. Efter allt slit med ridningen när man har häst måste man unna sig något så roligt då och då.
Hah, nej ska inte klaga. Så segt var det inte men det finns ju roligare grejer att göra! Var i stallet kl 8 för att släppa ut hästarna, och kom inte där ifrån förän kl 12.30. Tiden gick hur fort som helst! Jag brukar ändå vara ganska snabb. Jaja, imon bär det av till stockholm och jag kommer hen på tisdag igen så imon får gismo stå!
HEJDÅÅ
'

Riktig uppdatering!

Fredag:
Jag red ett jättekort pass i paddocken med Gismo och sedan red vi ut i skogen, Gismo var pigg och glad som vanligt ;) Han är lite trixig från marken, han har svårt att stå still och ska han från punkt A till punkt B och man råkar stå i vägen så kliver han bara över en. Haha, det låter roligt men vi jobbar på, jag vet inte om vi kör samma teknik men jag brukar trycka till honom på bringan så att han backar ett par steg ifrån mig innan vi fortsätter med det vi höll på med innan :/ Om du vill att jag gör på något annat sätt får du jättegärna säga till, det bästa är ju om alla gör på samma sätt :D

.
Lördag:
.
Hej!

Hade tänkt rida på banan idag, men det regande och blåste så jag vi vara inne i ridhuset istället. Jag red barbacka och Gismo skötte sig jättebra. Han gick rent ut sagt grymt bra idag! Red dock inte jättelänge. Totalt en dryg timme, då drygt en halvtimme var riktigt träning. Dels var jag trött efter ponnyridningen och sen tyckte jag att nu när Gismo gick så grymt bra så skulle han få känna att han gjorde rätt :) Ska helt klart rida barbacka på honom fler gånger ;) Han är ju jättebekväm att sitta på! 

Jobbade mest i traven med att forma till volterna och sen tränade vi lite skänkelvikningen också. Han fick även sträcka ut i full galopp i några varv (trodde verkligen att jag skulle glida av :P ).

Efter ridturen var Gismo trött och stod och halvsov i boxen. Han är helt klart en riktig myshäst :)

Kram!

VILDA VÄSTERN

FREDAG OCH LÖRDAG
.
I fredags red ju jeanette, vet inte riktigt hur det gick där men får hoppas att det var roligt och att det gick bra i alla fall!
Idag fick ellen ta ansvaret för gismo för att jag skulle iväg till max och rida western! Yeah, det var riktigt roligt faktiskt men man använde mycket mer ben så kommer nog ha träningsvärk imorgon.
Fick testa att öppna grindar och vänta i nån sorts ruta. Jogga hästen och backa och lite allt möjligt. Väldigt annorlunda måste jag säga! Och shit vilka lyhörda hästar! Man hade ju inte varit så skrytsam om gismos lydnad om man skulle visa upp honom, haha! Räckte med att lägga tygeln mot halsen (bästa förklaringen från min sida) så svängde hästen. Dock blev det väldigt svårt eftersom det var så annorlunda mot vad man är van vid. Att sitta i en weternsadel och använda westerntyglar var svårt bara i sig, så när man hade allting att tänka på var det MYCKET nytt!
Så ja, lina har varit cowboy idag!

Nja

Idag gick det inte så jättebra faktiskt. Red i paddocken och varken han eller jag tyckte att det var sådär jätteroligt idag så gav upp ganska lätt. Hade tänkt mig ett riktigt dressyrpass men nej, så blev det inte. Verkligen inte.
Nya spånbalar kom också idag så det blev till att bära in dem i vårt lilla förråd. Jobbigt värre!
Så snäll som jag är tog jag en bild på balarna... väldigt roligt att få se det eller hur? Något som man ALDRIG sett förut och som man MÅSTE se.

Ellens egnaaa ONSDAG

Ellen Kultje
Hej! Idag red jag ut i skogen igen. Men denna gång med Emelie och Lovisa och då också Sammy och Taffe såklart ;) Jag krävde inte mycket av honom idag, utan njöt bara av skogsturen. Vi började med att rida bort till Sturebjörk, travade mest då. Sen galopperade vi bort till Kallegran därifrån. Vid Kallegran så hoppade vi den lilla rundan några gånger, vilket Gismo tyckte vara jättekul :D Han var väldigt pigg ;)Efter våra små skutt galopperade vi från Kallegran och upp till åsen och då fick hästarna sträcka ut sig ordentligt :D Ridturen fortsatte sedan till Mississippi och upp i skogen bakom där. Vi försökte ta oss längre än till gläntan, men det blev för blött, så vi fick vända. När vi kom ut till "stora vägen" lät vi hästarna galoppera i full fart upp för backen en sista gång innan vi tog oss tillbaka hem. Jag startade då Gismo från stilla stående till galopp, vilket han tyckte var riktigt kul :D Det blev väldigt fina märken i marken efter oss ;)

Det hela var alltså en riktigt lyckad ridtur, med mycket trav och galopp. Gismo skötte sig finemang. Det ända han reagerade på var en grävskoppa som stod precis innan man kommer fram till hundbanan hemifrån. Det blåste mycket, vilket gjorde att Gismo spände sig lite i början, men bara efter några steg (när vi passerat grävskoppan) slappnade han av :) En kanondag helt klart! ;)
Kram!

Lite halvt dressyr och sådär.

Hallåj!
Idag tog jag tråkigt nog inga bilder på gismo men ska i korta drag skriva vad jag gjort ändå för att kunna minnas detta!
Red i den lilla paddocken med emelie och sammy. Tappra som vi är backade vi inte undan för "lite" regn. Hästarna, smarta som dom är, försökte med att ställa sig med rumpan mot regnet men vi fick se till att dom gick framåt.
Efter en redig skur blev det lite uppehåll och vi fortsatte att rida. Han var väldigt okoncentrerad idag och inte överdrivet sammarbetsvillig men det fanns stunder då det gick bättre och i slutet var han lite lättare att handskas med!
Han fick i alla fall jobba och blev lite svettig. Ganska mycket trav idag, men också lite galopp. Han går välidgt mycket bättre i högervarvet så måste arbeta mer i vänster!
.
Eftersom det är tisdag idag så skulle egentligen ellen ha honom men hon kunde inte så jag fick ta honom så rider hon imorgon istället så då blir det hennes uppdatering!
PUSS OCH KRAM

Konditionsträning

Hejsan!
Idag red jag tillsammans med amanda som vi brukar göra på måndagar. Haha!
Det blev konditionsträning i den stora paddocken och det tyckte dom båda var jätteroligt. Men jobbigt! Och det var det för oss också. haha(a) Red med bara linne idag och det var kallt till en början men det tog inte lång tid innan man blev varm ändå! Gismo sprang på bra, kände att han var lite trött men ändå ville han galoppera mera trots att det vart tungt och jobbigt. Han gillar verkligen att få gasa på stora ytor, min lille vän.
Nu är det verkligen inte mycket vinterpäls kvar, bara lite skägg och på benen. SÅ skönt! Står och drar bort lite skägg på honom och han njuter verkligen av det! Haha så söt så!♥

VILA

Hej!
Ingen rolig uppdatering idag men det beror faktiskt på att gismo har stått idag så jag har ju absolut ingenting intressant att skriva så gonatt på er så hörs vi imorgon! :)

Hoppträning!

Hej!
Lyckades tyvärr inte få med mig någon med kamera igår och hade fullt upp efter hoppträningen så hann heller inte slänga in ett inlägg men det gör jag nu!
Det var en rolig träning igår, det var det. Och gismo var pigg som vanligt när det är hoppträning. Det var en övning som det verkligen gällde att komma i rätt galopp efter hindret på, och j*vlar vad svårt det var. Det GICK seriöst inte. Man började att hoppa ett hinder i trav där det först låg 4 (?) bommar och efter det skulle man rida i en båge in på nästa hinder som var byggt som en fjäder. Först en bom, sedan hinder och sedan en bom igen och eftersom det låg i en båge var man verkligen tvungen att vara i rätt galopp, men det var nånting som gjorde att gismo alltid kom in i vänster galopp efter så det var bara till att sakta av, göra en volt och göra en ny fattning.
Trots detta så tyckte Hanne att det såg bra ut och vi kunde pusta ut och låta de andra hoppa. Men det var bara på banhoppningen. Några av de andra övningarna fick jag göra om och om igen. Haha!
Gismo har inte stått någon dag denna veckan, så jag
Så jag är ganska nöjd med träningen, det kan väl gå bättre men man är ju där för att öva så! ;)
.
GAMMAL BILD
Haha, Gismo har alltid haft snygga framben när han hoppar. Men i början var det inte lika ofta han fick till det riktigt snyggt. Men han kom över i alla fall. Trots en meters mellanrum!

Ojojoj - lina blir glad

Hej!
Loggade in lite snabbt här och skulle se om det hade hänt något kul och oj vad roligt det var att se :D Hade ju kommit massor av nya kommentarer och en stor ökning i statistiken. Antar att det till största dels beror på att jeanette har länkat min blogg i sin så folk har kikat in och kollat vad det är. Tack tack! Jag hade ju liksom nyss 2-4 läsare per dag, haha extremt populär blogg. (y)
Väldigt roligt att ni hittat hit i alla fall!
.
Jag skriver ju inte så jättemycket mer än riddagbok på den här bloggen men eftersom det var så kul att se detta så kanske jag kan försöka vara lite mer aktiv och se om någon besöker denna adress igen.. haha
Ska också försöka fixa med någon med kamera imon så man kan få lite bilder från hoppträningen. Får se hur det går med det!
På söndag är det prk-dagen också (partille ridklubb-dagen) så då kanske lite bilder från aktiviteter och annat kommer med.
Ärligt talat så har jag ingen aning om var prk-dagen innebär och jag sitter med i ungdomsstyrelsen så jag borde verkligen ha koll på det... toppen!
Nattinatti på er :)

Paddocken

Hej!
Idag hade jag en riktigt lugn dag i stallet, men inte ett jättelugnt pass i paddocken. Övade lite på det som vi gjorde igår, red innanför spåret och lite sånna smågrejer. Lite serpentiner och volter blev det och han var ganska svettig när vi var klara! Gick väl inte jättebra idag, dåligt kändes det inte heller. Måste fokusera på att hans huvud ska vara stilla när vi rider för han rör gärna på det! Tänk på det! Händerna väldigt stilla så ska det nog gå braa :)
Han var väldigt mysig i boxen och stod gärna och blev kliad och bara sänkte huvudet i famnen. Mysig kille!
I stora drag skötte han sig, krävde inte så jättemycket av honom men han fick ändå jobba en hel del. Att sänka tempot i traven bara genom att rida lätt långsammare är något jag måste jobba med. Jag följer gärna med i hans tempo och sänker hastigheten genom att använda tyglarna. Men idag gick det ganska bra med det bara genom att använda ben och röst.

Träning för pernilla

Hallåj
Har precis kommit hem från träningen nu och har gjort lite te för att sätta mig och skriva ett heeelt inlägg.
Ja, som sagt så tränade jag för henne idag då, borta i lerum. Det gick bra. Vi övade på att böja honom på små volter och hade hjälp utav två bommar. På medellinjen. Runt dessa skulle jag lägga volter så att jag hamnade i mitten av bommen och sedan fortsätta i en lugn och sansad trav. Eftersom det var ett nytt ställe, du vet. Nya väggar, nytt underlag yooou name it. Seriöst. hah töntig är han. Nej, men det tog faktiskt inte så lång tid för honom att vänja sig. Bara några varv, sen lugnade han ner sig.
Skulle också rida på mittvolten i galopp och få till ett bra tempo och hålla det. Det går väldigt mycket bättre i högervarvet men det är något vi får jobba på!
Haha det roliga var jag glömde att packa in shabraket i bilen så jag fick rida med en filt under, hahaha funkade inte jättebra och såg färjävligt ut.
Överlag gick träningen bra, det var ju lite nytt och hon ger ju en utmaningar så klockrent var det ju inte, men då hade det ju inte varit någon idé!
Nästa lektion för pernilla blir antagligen onsdag om två veckor. Tanken är att jag ska rida lektion varannan onsdag. Men på lördag är det dax för hoppträning för hanne! Också grymt roligt :)
Att lasta idag var också problemfritt, både dit och hem. Duktig kille :) ♥
BILD KOMMER,, kanske
Bilderna blev jättedålig kvalitet på så ja..Tisdaaaaag

Ellen Kultje
Hej!
Idag red vi ut i skogen med Rebecka och Zefyros. Vi red till Sture Björk och tillbaka. Det blåste mycket, vilket gjorde att Gismo spände sig lite ibörjan. Man kan väl säga att när vi kom upp till hundbanan började vi med att vända 180 grader :P Men när vi hade gått bara en liten bit till slappnade han av. Vi galopperade lite, och travade desto mer. Jobbade honom en del i traven även fast vi var ute ;) han gick jättebra :D Jag körde till och med lite skänkelvikning på vägen och han lyssnade riktigt bra. 
Vi var ute i nästan en timme, vilket jag tror var alldeles lagom i vinden. För Gismo var riktigt trött när vi kom in i stallet igen. 
Borstade sedan av honom i lugn och ro innan jag åkte hem. Jag la även in en halv spånbal idag. Lycka till imorgon på träningen!
Kram ♥
PS. Skickar bilder via mailen ;)

Lugn barbackatur

Hej!
Eftersom gismo gått kanske bra nu flera dagar i rad tänkte jag att han skulle få ett lite lugnare pass idag. Visst fick han trava och galoppera, men det var i hans eget tempo och jag satt barbacka på utan att behöva göra så mycket. På vägen tillbaka stannade vi och knäppte upp nosgrimman så fick han stå och beta lite. Mycket bekvämare att sitta på ryggen då!
Nöjd som han var med läget ville han inte gå hem igen, men till slut gjorde vi det ändå och så fick han ta sig ut i hagen igen till sammy. Det var nog ganska okej det också!
Imorgon är det ellen som har hand om gismo så jag tar det lugnt nu men på onsdag ska vi åka och träna dressyr för pernilla igen. Väldigt längesedan nu så det ska bli jättekul!
Och just det! Vi har anmält oss till en tävling på tjörns ridklubb den 5 juni nu också. Får se om någon sjukdom sätter stopp för det denna gången, eller om jag faktiskt kan vara med! :D
KRAM
Jag älskar dig, min fina Gismo <3

Hopphopp

Idag tog vi och hoppade lite i paddocken. Pappa var med som hinderbyggare men det blev bara en oxer på långsidan, haha lite slappt men gismo tyckte i alla fall att det var jätteroligt som vanligt! Hoppade bra gjorde han också, kändes mjuk och fin. Han har börjat trampa under sig mycket bättre så det är kul. Orkade inte tänka så mycket på hur det såg ut idag och inte heller rida så seriöst, så det kanske inte ser superproffsigt ut på bilderna, men skit samma! :D

Nöjd tjej!

Hejsan!
Idag red jag i paddocken och gismo gick HUR bra som helst! En sån dag när man bara känner ; Gud, vad jag älskar min häst! Visst, han var lite tittig och låtsades vara rädd för vissa grejer, men nej, inte ge sig. Åh, vill bara rida mer när det är sånna här dagar. Man märker verkligen skillnad nu när pälsen nästan är helt borta. Han orkar jobba mycket mer och är gladare på alla sätt. Han sökte sig neråt i alla gångarter och tuggade intensivt på bettet så han var verkligen superkoncentrerad!

BILD"BOMB" - hah, inte det vackraste men det är kul ändå!


Ellen ;

Ellen Kultje
Hej!

Ville bara säga att det gick riktigt bra idag. Han gick i helt okej form så gott som hela passet och lyssnade bra på skänkeln. Körde en hel del tempoväxlingar vilka han fixade riktigt bra. Testade också att korta och länga en del i galoppen vilket också gick riktigt bra. Jobbade även en del på rakt spår, då jag tycker att han kan vingla lite ibland, men det gick också riktigt bra. Är alltså riktigt nöjd med dagen. Sen red Ida en liten stund och Gismo skötte sig jättefint. Travade mest på en volt då. VI avslutade det hela med att gå upp till hundbanan och tillbaka. 

Innan vi red lät vi honom beta medans vi borstade av honom :)

Kram Ellen

Shame on meeee

Hej, och förlåt för hemskt dålig updateeee.
Minns inte riktigt vad jag har gjort den senaste tiden. Men jag kan ta det från i lördags då jag red lite i paddocken. Blev inte ett överdrivet långt ridpass, runt 45 minuter. Han gick finfint faktiskt så det var kul. Fick till riktigt goa galoppfattningar och gjorde lite tempoväxlingar.
.
I söndags var det hoppträning och det gick faktiskt superbra! Fick massor med beröm och hon tyckte att det var en riktigt trevlig ponny så det var kul att höra. Tredje gången jag hoppade för henne nu och det känns så mycket bättre!
Hoppade lite olika, studs, trippelbarr, kombination, räcke och räcke med travbom. Lite kluriga övningar då man hade kort tid på sig att bryta av till trav efter studsen för att hoppa räcket. Och sedan efter trippelbarren bara ha antingen fyra långa eller fem korta galoppsprång på sig att komma in på kombinationen. Jag hade svårt att få till bra språng där, men det fixade sig med fem korta till slut!
.
I måndags red jag ut med amanda och lovisa. Mysigt vare och hästarna var lydiga hela bunten. Han var int överdrivet pigg direkt men han gjorde det han skulle.

RSS 2.0