Onsdag 30/3 Hoppning

Hallå
.
Tog faktiskt chansen att hoppa idag eftersom vi nu har anmält oss till tävling i kungälv den 16 april. Usch, det kommer inte gå bra tror jag! Var så himla länge sen nu! Inte så att han inte är duktig, men han blir så jääkla pigg och svår att hålla när man inte hoppat på länge och det kände jag idag! Vi ställde bara upp ett hinder i paddocken på 70 cm och herre gud vad roligt han tyckte att det var! Han ville bara springa hela tiden, runt runt runt. Dock vet jag att vi båda koncentrerar oss extra noga på tävling så kanske kan jag ta mig runt banan oskadd. Det får vi se helt enkelt!
Han var trots allt väldigt duktig idag, han vad mjuk i munnen och lyhörd så det kändes ju bra. Tycker att det är skitsvårt att få rätt galopp på honom direkt efter hindret så det försökte vi att fixa till och i slutet gick det faktiskt ganska lätt. Låter som vi hoppade massor nu men det gjorde vi inte, men svettig blev han! Ojaah! Fick skölja av honom och släppa ut honom i den soliga hagen efteråt och det första han gjorde var att rulla sig ... suck. Men det var ju inte överraskning att han skulle göra det ändå.
.
Något annat roligt är att han börjar få sin färg tillbaka nu! Står och skrapar bort massa päls varje dag och under den tjocka vinterpälsen börjar den lite mörkare sommarpälsen visas, underbart!

Tisdag 29/3

Hejsan!
.
Red ut idag i det mycket uppskattade fina vädret som är nu. Han var precis lagom pigg och taggad. Skrittade, travade och galopperade på långa tyglar, allt för att visa att jag litar på honom. Han tyckte att det var skitkul, det märktes verkligen, men han skötte sig hur fint som helst, min älskade ponny.
.
Efter ridturen, som för övrigt tog ungefär 45 min gick vi ut i hagen och tränade lite. Där gick han också hur bra som helst idag! Började med den vanliga jongleringen som vi gjort det senaste, och sedan testade jag utan lina och det gick! Efter lite om och men, kamp och beröm såklart, men han fattade och gjorde som jag bad honom till slut. Så himla kul när det går bra! Påbörjade också lite spansk ritt och det gick också bra. Fick honom att göra det några steg när jag stog i mitten, men mest var jag tvungen att stå framför honom och peka, men det går verkligen framåt och jag är såååå stolt över honom :D

Fredag + måndag 28/3

Hallå!
Förlåt att jag glömt skriva men egentligen, så har jag faktiskt inte haft något viktigt att skriva eftersom jag inte har ridit. Dåligt!
.
Men i fredags red ju jeanette, det hade gått bra men han hade testat henne ordentligt den här gången! Men skam den som ger sig som man säger.
Men det tyder ju i alla fall på att han börjar känna igen henne och sådär nu och verkligen ska ta plats så det kommer nog gå super! Hon hade kämpat på bra och vunnit över honom så det kändes ju bra att han inte var ALLT för dum i alla fall.. :)
.
Lördag hade jag fullt upp hela dagen verkligen, var i stallet ca 5 min med ricky, mamma, jesper och filippa så fick alla hjälpas åt att snabbt fixa allting eftersom vi hade superbråttom. Söndag hade jag tänkt att rida ut så skulle max gå med, men efter att vi somnat och vaknat för att åka såg vi att det typ var snöstorm ute! :O Asså gash vad depp ja blev då! Inget väder man ville rida ut i direkt och ridhuset var bokat för hoppning så det gick inte så bra med den planen... :(
.
Men idag, Måndagen den 28 mars så red jag igen! I paddocken. Först den lilla, sen den stora. Gick inte så bra idag faktiskt, han koncentrerade sig inte så bra men kanske beror på att han stått i två dagar, så jag får nog ta på mig skulden för det!
Galopperade på en stor åtta för att få honom att ta rätt galopp och det tog ju några varv innan han insåg problemet med att ta fel galopp men efter ett tag gick det bra.
Fint väder men jättebra gick det som sagt inte, ganska dåligt faktiskt. Men nejnej, inte deppa över det! Nytt försök imon! :)
Kramkram
Väldigt mycket kärlek till denna bild. För det är från första dagen han kom till oss. Den 6 juli-09. <3

Torsdag 24/3

Idag var det lika fint väder som det varit hela veckan nu typ, så underbart skönt!
Det firade vi med en mysig skogstur och sträckte ut riktigt ordentligt i galoppen och gud vad roligt han tyckte det var!
Han taggade hur mycket som helst och jag känner verkligen hur mycket mer tränad han är nu, så himla roligt!
Vi kom tillbaka när solen började gå ner och när jag hade sadlat av och borstat honom var det för mörkt för att gå ut i hagen och träna lite tyvärr. Synd eftersom när jag tog fram grimman så kom han jätteglatt fram till mig, precis som han hoppades på att vi skulle gå ut och träna. Han verkar faktiskt tycka att det är jättekul för annars brukar han bara vända bort huvudet när man ska sätta på honom grimman. Han blev nog lite besviken när vi bara gick utanför stallet och sköljde av benen på honom, stackarn!
Imon är det jeanette som ska rida honom så jag drar mig tillbaka och väntar på min tur, lördag! :)
Puss och kram!

Onsdag 23/3

Hellohello
.
Idag kom jag till stallet vid 3 tiden och tog det riktigt lugnt och långsamt med att fixa allt. Vid halv 5 satt jag upp och red bort till den "lilla" paddocken. Ja, ingen av paddockarna är väl särskilt små, onödigt stora faktiskt, men i alla fall den som vi kallar framhoppningsbanan. Där var det inte riktigt lika slaskigt som det var i den stora men det var verkligen inte bra.
Övade på lite halter och övergångar till en början och sedan på att samla hans jävla galopp lite. Haha, ursäkta ordvalet men ibland får han sånna problem med den och tar jättestora steg men efter ett tag gick det hur bra som helst! Har aldrig fått så kort galopp på han innan som jag fick idag. Riktigt roligt!
När klockan slog halv 6 kom jag tillbaka till stallet och hade en svettig Gismo med mig, så det blev att gå in och borsta!
Efter det gick vi ut i hagen och tränade lite men linan igen. Denna gången fick vi till det i båda varven och jag fick han också att byta varv med ett litet tecken. Detta är kanske inga svåra övningar, men det bygger i alla fall upp både förtroendet och relationen mellan oss, och det känns redan nu. :) ♥

Barbackatur♥

Hallå gott folk!♥
Idag (igår) tog jag en barbackatur i skogen! Han kändes riktigt fin i traven och galoppen idag. Och han skötte sig utmärkt. Inte för att han brukar vara dum, men den senaste tiden har det verkligen gått framåt! Pernillas knep och tips gör verkligen stor skillnad i både uteritter och träningspass. Väldigt kul faktiskt!
.
Fick tyvärr stressa i stallet ganska mycket eftersom linn skulle ha föreställning klockan 18 men jag hann i alla fall rida så han fick röra på sig. Dock inte så mycket för och eftermyyyys. :(
Från ridning i turkiet, det var underbart!

Ridning i paddock, och lite kommunikation

Hejsan!
Har blivit mycket mer pepp på ridningen den senaste tiden. Vet inte riktigt varför. Troligtvis har det med vädret att göra, att det går mot ljusare tider och att allt annat är så bra för mig just nu.
Idag red jag i paddocken tillsammans med elin och lovisa. Underlaget var kasst, blött, tungt och jobbigt men vi kämpade på ändå! Det gick helt okej idag, han skötte sig men var dock lite svår att få i form. Kan bero på att vi inte hade några väggar att följa, det brukar ju vara lättare att ha väggar eller staket som stöd, men det var alldeles för blött eller slaskigt precis vid staketet så det gick inte att rida där, tyvärr. Men det fick gå ändå!
Övade lite på det jag gjorde på lektionen. Dvs att få in nosen lite mer på honom när vi går på volter, han måste bli lite mer böjd och så lite halter och övergångar.
.
Efter att jag ridit tog jag med honom ut i hagen, för nu har jag tänkt att vi ska stärka vår relation ytterligare! Jag ska ta det helt från början, för det behövs!
Jag tog med mig lina och hade han i grimma. Skulle försöka få honom att skritta på en volt runt om mig, precis som longering. Han förstod inte först, eller ville inte förstå. Men med tålamod och massa försök och beröm så gick det. Känns bra att han förstår mig och att han är villig att göra som jag säger. Vi gjorde detta några gånger, han fick gå några varv, jag berömde, kallade in honom till mig, gav honom lite godis och sedan fick han börja gå igen. Sedan ansåg jag att dagens träning var klar. Det är bäst att ta det lugnt nu i början, så lägger vi till lite mer nästa gång. Antagligen bara att han ska gå i andra varvet, får se hur det går. :)
Jag är i alla fall nöjd med honom! :)

Dressyrlektion

Har haft dressyrlektion för pernilla idag och det gick faktiskt jättebra! När jag red fram var han jättelätt på handen och gick fint i form så det var riktigt kul faktiskt! Bestämde också att jag ska börja ta hopplektioner för henne lite då och då. Kanske varannan gång eller något. Ser fram emot det! Dock var det lite struligt med vilka dagar som skulle funka bra men antagligen onsdagar. Eftersom vi måste åka till henne nu när vädret är bättre så kanske det blir problem med tiden, jag vet inte. Får väl lösa det på något sätt! :)
.
Hur som helst så kändes han i alla fall riktigt bra idag! :)

Trix

Hejhopp!
Idag blev det ingen ridning, utan lite trickträning i hagen istället, för det var så himla längesedan!
Han fick också springa lite så han i alla fall rörde på sig. Eftersom det var längesedan han var ute i den stora hagen var det såklart lite svårt att hålla honom koncentrerad hela tiden för han ville gärna gå runt och kolla läget överallt, men då och då gick det. Körde dock bara på dom gamla vanliga tricken som att lyfta på benen, buga och puss.
Att flytta på bakdelen hade han ingen lust med och jag hade inte spö eller grimma idag så orkade inte öva på det så mycket. Annars skötte han sig hyfsat bra, men han tog det kanske inte på fullaste allvar direkt... Men men, tur man har en matglad häst som kan koncentrerasig lite grann tack vare godis!
.

Fredag - jeanette

Hallå!
Igår red ju som sagt jeanette så jag vet inte exakt hur det var. Men hon red ut, själv förstod jag det som, och det hade gått bra. Fick beröm för att gismos kondition var bra så det kändes ju jättebra att höra! :D
Så himla skönt att höra att han sköter sig också. Han hade testat henne några gånger genom att försöka vända, men han gör aldrig några hastiga sådanna rörelser så det är inte svårt att vända tillbaka honom så det hade inte varit några problem. Duktig pojke!
.
Själv ska jag väl gå upp till stallet om ett tag och rida lite om ett tag, vet inte riktigt när bara. Får nog bli senare idag i alla fall.
.
Ha det så bra så länge! :)

Torsdag 17/3

Hejsan!
.
Red ut i skogen idag eftersom det var såååå fint väder ute! Så jäkla gött att det är ljust nästan ända till 7 tiden på kvällen nu.
Han skötte sig fint och på vägen träffade vi på linn som också var ute och red så vi rejsade i galopp upp för den branta backen och det tyckte dom var redigt roligt.
.
Skulle också vilja säga hallå till er som läste min förra blogg. Detta är alltså den jag uppdaterar nu för tiden.. (vilket jag också är väldigt dålig på) Dock skriver jag inte riktigt samma grejer som jag gjorde då eftersom detta är mer som en riddagbok men när jag såg att jag fortfarande hade läsare på den bloggen trots att jag inte uppdaterar blev jag lite intresserad av att kanske skriva lite mer också. Får se hur det går! :)
.
Nu börjar det bli dax att anmäla sig till vårens första tävling tror jag. Väntar på ryttarlicensen nu bara, för det kan ju vara gaanska bra att ha! Det tar ju ganska lång tid att få hem den till brevlådan!
.
Imorgon är det jeanette som rider gismo så vi får se vad hon hittar på! :)
.
Ha det så bra alla! :)

Barbacka

Hejhej
Har varit riktigt fint väder idag så jag kände verkligen för en barbackatur och det gjorde lovisa också så vi tog en sväng tillsammans. Vi galopperade mycket och dom tyckte det var skitroligt och taggade som faoon. Hahha, dock fick jag inte något grepp så jag kunde bromsa och den branta nedförsbacken/nerförsbacken (?) vafan skriver man? jaja shit the same. den närmade sig i alla fall och då var det antingen ramla av eller full galopp ner för den istället. Kändes faktiskt nååågot stabilare att trilla av och satsa på att hålla kvar i tygeln, och så blev det! Så upp igen och rida tillbaka i trav, och åter tillbaka i skritt och några galoppsteg.
Väl nedanför backen så galopperade vi upp igen och åter igen taggade dom till ordentligt.
Det var riktigt mysigt och roligt idag faktiskt så jag är nöjd med min lilla häst trots att han kan vara lite olydig ibland!
Ciao!

Dålig uppdatering, jag veeeeet

Förlåt förlåt, nu får jag dåligt samvete på hur dåligt jag har uppdaterat. Jag som har lovat att skärpa mig...
Så ellen... Jag minns inte riktigt vad jag har gjort sen sist men typ, ridit ut ett par gånger. Men från i fredags vet jag i alla fall utantill eftersom jeanette red för första gången då. Hon red ut tillsammans med amanda och det hade gått jättebra. Han hade skött sig finfint i alla gångarter, dock testat henne lite smått men det är ju självklart! :)
.
Lördag red jag i paddocken tillsammans med emelie. Det gick bra, dock spände han rumpan väldigt mycket i galoppen för att han inte ska halka så det har jag stor förståelse för. Han var väldigt pigg och glad så det var roligt att rida denna lördagsmorgonen :)
.
Söndag.. jaa hade fest för linnea eftersom hon fyllde år på lördagen så var väldigt, väldigt trött så efter att jag somnat på soffan kom ricky och berättade att han hade varit och fixat allt hos gismo och mamma tyckte inte att jag skulle rida så jag lät bli.
.
Måndag, jag skulle till min pojkvän eftersom vi var lediga båda två så jag red på morgonen. En uteritt blev det eftersom dom byter lysrör i ridhuset denna veckan så det går bara att rida på eftermiddagen där inne. Han var snäll och tyckte det var roligt. Underlaget var helt okej, men tog det lite lugnt först. Men sedan kände jag att han var säker så det blev lite galopp trots allt. Okej, jag ska erkänna. Jag tog tom och skuttade över dom små hindrerna borta vid kalle gran, men där var det ingen snö så det var faktiskt lugnt. Han tyckte det var superkul och blev väldigt taggad!
Tisdag kom jag till stallet vid halv 6 tiden och skyndade mig att göra i ordning gismo så jag hann upp till ridhuset i tid. Det gick inge bra faktiskt eftersom jag själv var så jäkla otaggad och då blev det kanske inte så roligt för honom heller.
SÅ det var en liten sammanfattning av de senaste dagarna. Ska försöka skärpa mig nu!
TACK FÖR MIG

Onsdag 9/3

Hejhej!

Idag red jag i ridhuset tillsammans med som mest 4 andra så det var helt okej! I slutet var det bara jag och emelie kvar men då skrittade vi bara av ändå.
Han var lugn och lydig. Dock såg det väl verkligen inte helproffsigt ut men jag känner ändå mig helt okej nöjd. Galoppen har verkligen utvecklats och han känns mycket säkrare i svängarna! Han skjuter inte ut bogarna lite mycket nu heller och fattar nästan alltid rätt galopp! :)

TACK FÖR MIG

Tisdag 8/3

Hejsan!
Igår blev det ingen ridning eftersom jag hade tid på um så hann verkligen inte!
Men..
Idag var jag i stallet då emelie dök upp och frågade ifall jag ville hänga med ut och det kände jag verkligen för! Så idag blev det en mysig uteritt för oss tillsammans med henne och sammy. Tog det väldigt lugnt, bara lite trav. Var ganska dålig underlag, lite halt och så, plus att vi var något lata. Han skötte sig utmärkt och han tar mycket längre travsteg nu när han ska trava fort. Förut var det bara korta, snabba steg så det känns finfint att det blev långa goa travsteg!
Funderar på att snart anmäla mig till någon tävling. Ska kolla närmare på det nu! :)
HEJHEJ

Clear round

Hejhej!
Har kommit hem från stallet nu men ska åka tillbaka om en timma ungefär och ta in sammy och gismo.
Idag var det clear round på prk. Hoppade 50 och 70 cm. 50 rundan ser väldigt tråkig ut, men det gick bra i alla fall och vi nollade. 70 cm är det lite mer fart i men tyvärr blev det två nedslag men jag är ändå nöjd! Han blev så himla pigg så det var lite okontrollerat ett tag men han skötte sig väldigt bra ändå! :)
Fick en liten fin rosett att sätta upp iaf (y) Hoppas på att kunna lägga ut filmer här men vet inte om det kommer funka på jaycut. Måste lägga ut det på youtube annars men det vill jag inteeee :D
Men snart löser det sig kanskee! :)

Fredag & lördag

Hejsan!
Nu kommer jag och skriver, sen som förväntat men nu kommer det i alla fall!
I fredags red jag i ridhuset, själv eftersom jag var där tidigt. Det gick helt okej faktiskt. Övade mycket på vägar och så utan att han skulle fuska och det funkade till slut! Red i ca en 1 timma och han var allt lite svettig efteråt!
I boxen var han jättemysig och go så ja, idag var en ganska lyckad dag i stallet! :)))))))
Lördag hjälpte mig familjen Johansson med gismo eftersom jag var hos max och kom hem sent. Stort tack för det. Dom hade ridit ut tillsammans och gismo hade skött sig fint så det var inga problem där inte!

Torsdag 3/3

Hejhej!
Idag red jag i ridhuset tillsammans med fyra andra så det var ganska lugnt! Han var koncentrerad till en början men efter ett tag började han busa ganska mycket och reagerade på småsaker. Tog inte så mycket galopp men lite grann i båda varven och det gick helt okej, lite seg dock. Provade den nya förbygeln men fick väldigt bråttom så han inte "ställa in" den riktigt noggrant men den passade i alla fall och så. :) Stod sen i boxen och använde ryktstenen för att få bort lite päls och han tyckte det var riktigt gött att bli borstad på halsen så han njöt verkligen! Men någon större skillnad syntes som vanligt inte...
Får se när den är borta helt!
Kram Lina

Tisdag

Hejhej!

Var i stallet väldigt tidigt idag eftersom jag skulle till Max senare. Red väl vid 8 tiden ungefär. Första gången på hur länge som helst red jag i padocken, och det tyckte han var mycket roligare än ridhuset märkte man. Något okoncentrerad men väldigt pigg och glad. Fick ta det liiiite lugnt eftersom jag inte var helt säker på underlaget, det var ju lite snö kvar och ganska ojämt men kunde ändå ta alla gångarter. Stod lite snabbt efter med ryktstenen och fick bort en del päls, men det syns ju ingen skillnad för det. Jag fortsätter med det projektet idag, vill ha bort den nu nu nu!


RSS 2.0