Galoppbanan


Härligt med sommar!


Tisdag, onsdag, torsdag

Hallå!
Är så fullt upp nu på sommarn att jag inte hinner blogga, men här kommer en liten uppdatering om tisdag, onsdag och torsdag!
.
I tisdags åkte jag och emelie upp tillsammans igen och red ut. Tänkte rida till galoppsträckan men dom höll på att arbeta där så när vi kom dit tog vi vägen om galoppbanan och körde lite jockeys igen. Roligt! Kände att han var lite tröttare idag men han tog fortfarande i som bara den!
.
Onsags åkte jag upp med amanda och red lite i padocken. Tänkte att vi skulle ta det lite lugnare eftersom de hade gått ganska rejält två dagar i sträck. Gick det bra? NEJ. Han var skiiiiiträdd för att gå vid ena långsidan och kortsidan. Han stegrade och bockade och sprang och blablabla. Så jobbig! Till SLUT efter typ sådär en halvtimma 40 minuter så gick han lugnt hela varv men som sagt så blev det bara skritt i onsdags. Om man bortser från hans lilla egna gångart som pågick i sammanlagt 10 minuter kanske.
.
Idag red jag ut en sväng. Själv och han dummade sig ingenting faktiskt. Red till galoppbanan (igen) och tog några varv. Han blir inte lika taggad när det inte är någon annan häst med men han tyckte ändå det var roligt!

Uteritt

Så som uteritten var idag. Det är så en uteritt ska vara!
Åkte till stallet med emelie idag. 8 bussen tog oss till allum där vi bytte till tåg och sedan gick. Hurtiga? Jajjemen!
När vi gick förbi hagen stod sammy och gismo och kliade varandra. Så himla söta! Trots att dom har gått tillsammans bara dom i ett år nu så står dom tillsammans när det finns 4 andra hästar också! GULLIGT!
Antar att dom inte sovit mycket inatt, för när vi lämnat våra grejer och skulle hämta hästarna hade han lagt sig ner i hagen medan sammy vaktade. Tänkte då att jag lär ju ha en riktigt "pigg" häst idag. Och DET hade jag kan jag säga! Vi red bort till den gamla travbanan och galopperade. Gick hur fort som helst och han längde verkligen på stegen och tyckte att det var jätteroligt! Kunde inte låta bli att le som ett fån och sitta och skratta när vi red. Lyckat helt enkelt!
.
Så otroligt fina ridvägar där om man jämför med hemma, så i morgon blir det 8 bussen till stallet igen med emelie! Längtar typ! :D

Vår lilla historia

1994 föddes jag. En bebis som senare i livet kom att bli galen i hästar. Trots att jag var hur allergisk som helst ville jag ändå rida så jag tog tabletter och senare växte jag ifrån allergin.
Som nästan alla hästälskare var högsta drömmen att få en egen häst. Men inte visste jag när jag var fem år gammal, att det sprang runt ett litet föl i Tyskland, som tio år senare skulle bli mitt.
Den 6 juni 2009 hämtade vi Gismo från Visingsö. Vi hade provat ett tiotal hästar sammanlagt, men det var något med Gismo som gjorde att jag fastnade för just honom. Jag vet inte vad det var, eftersom jag provred hästar som kunde så mycket mer, som var mer välridna och egentligen mycket "finare". Kanske var det Gismos charm som jag föll för.
Nu släppte vi Gismo på sommarbetet för tredje gången, och han blir alltid lika glad.
Här kommer lite bilder från när vi hämtade honom 2009 till 2011.

Ellen

Ellen Kultje
.
Hej! Idag märktes det att Gismo har vilat i en vecka. Han var väldigt rastlös inne i boxen och lyssnade inte alls när jag försökte kommunicera med honom från marken (reslutatet blev en fin liten fläskläpp :P ). På banan där emot gick han jättelungt och fint och skötte så bra som man kan tänka sig efter en veckas vila. Jag red barbacka och skrittade nästa bara, men travade också lite grann för att helt försäkra mig om att han gick rent. Det gjorde han :D Red inte så länge, utan bara en dryg halvtimma och då mest på raka spår för att belasta alla ben så jämt så möjligt. Tyckte att det var bäst att han fick börja med att bara röra lite på musklerna efter att ha vilat en vecka.

Kram!

Fredag, ganska bra

Hej!
När jag var i stallet idag var det bara jag där, så det var svårt att avgöra om han haltade eller inte. För isåfall var det så pass lite att jag inte kunde se det. Tog bara ut honom från hagen och gick några meter, travade ett par steg men såg ingenting.  Är det så imorgon ska jag sitta upp på honom och rida lite. Syns det inget så blir jag glaaad! Tror dock att vänster hov var något varmare än höger men jag är inte helt säker. Kan ju hända att man inbillar sig bara för att man vet att han har haltat. Det är upp till bevis imon! :)

Gismo är halt... :(

Hallå!
Nu är det så tråkigt nog att gismo är halt. Har ingen aning om vad som kan ha hänt men kanske något i hafen. Dock är han inte varm så det ör konstigt. Har en teori om att det kan vara för att han behöver skos men har jagat hovslagaren nu ett tag och imon ska han förhoppningsvis komma så vi får väl se om det är det. Hoppas verkligen på det! Fång tror jag inte att det är. Nästan säker för han är verkligen ingen känslig ponny och vi har ju tagit det lugnt plus att han aldrig har haft problem med det förut.
Så nu blir det ingen ridning jag uppdaterar här utan hans tillfrisknande istället!
Puss o kram

RSS 2.0